Ponos naše škole

S ponosom predstavljamo učenike Gimnazije koji su se sve četiri godine isticali svojim radom, odličnim uspjehom (5,00) i primjerenim vladanjem:
Iz odjeljenja IV1 – Marija Mikić i Marko Кovačević
Iz odjeljenja IV2 – Jana Živak i Sara Кrajter
Iz odjeljenja IV3 – Zorana Matković
Iz odjeljenja IV4 – Milica Mitrović.
Marija Mikić – pravi primjer uzornog i odgovornog gimnazijalca. Osim izuzetnog uspjeha na nastavi, Marija je učestvovala i osvajala timske medanje iz brojnih sportova; ističu se treća mjesta na republičkim takmičenjima iz fudbala i odbojke kao i tri odlikovanja za najboljeg fudbalskog igrača.
Jana Živak – izvanredna u svim svojim postignućima! Članica recitatorske, dramske, istorijske i likovne sekcije, dva puta je osvajala drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike, jednom treće i prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike. Pokazuje talente i u umjetničkim disciplinama kao što su crtanje i muzika.
Sara Кrajter – članica Savjeta učenika, istorijske, likovne i sportske sekcije. Talentovana za više sportova, a sa timom na republičkom takmičenju u odbojci i fudbalu osvajala treće mjesto. Učestovala na regionalnim takmičenjima iz fizike i informatike.
Zorana Matković – osim potpune posvećenosti nastavi, ima i završenu osnovnu muzičku školu, a svoju budućnost vidi u medicini.
Milica Mitrović – prema riječima drugara, dragulj ovog odjeljenja, pravi primjer istrajnosti i upornosti. Posebno se isticala na časovima srpskog jezika i književnosti gdje je razvijla ljubav prema našem jeziku i književnosti.
Titulu učenika 2020/2024 Generacije ponio je Marko Кovačević iz IV1. Marka su drugari iz odjeljenja opisali kao učenika koji je svojoj školi donosio samo pobjede i uspjehe. Svojim radom i inteligencijom stizao je ispuniti sva očekivanja, a na polju srdačnosti često ih i prevazići.