Aktivnosti ,,Za Ninu”

Koliko drugarska ljubav može da bude pokretač niza dobrih djela, pokazali su nam đaci gimnazijalci koji su svojom požrtvovanošću, idejama i vjerom sprovedenim u djelo pokrenuli lavinu istih. Time su samo stavili do znanja svima koliko zapravo mogu da urade kada im se pruži prilika.

Od trenutka kada su saznali da je njihovoj drugarici Nini Bližnjaković potrebna novčana pomoć kako bi se moglo realizovati liječenje u inostranstvu, nesebično su se dali u realizaciju niza aktivnosti za prikupljanje te pomoći. Kao glavni inicijatori svega, poslužili su kao primjer đacima drugih škola, kao i svim ljudima u gradu, te time probudili sve nas i podstakli da uzmemo učešća u jednoj takvoj akciji koja je, kako se kasnije pokazalo, imala mnogo veće razmjere od očekivanih.

S ponosom su pored đaka i nastavnog osoblja Gimnazije ,,Jovan Dučić’’ u akciji učestvovali i đaci i nastavno osoblje svih ostalih škola iz grada Doboja ali i okoline, kao i iz mnogih drugih gradova u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini; zatim, radnici svih gradskih institucija i ustanova kao i svi dobri ljudi koji su svako svojim doprinosom učinili mnogo.

Svakako vrijedi naglasiti i to da se akcija proširila i u druge zemlje širom Evrope ali i na druge kontinente zahvaljujući aktivnostima propraćenim na društvenim mrežama.

Sve ovo je dobro poznato svima. O svemu ovome ima mnogo dokumentovanog materijala, mnogo sadržaja. Ali ovo i dalje vrijedi pomena.

Ovdje je samo nekoliko od mnoštva fotografija koje služe na ponos svima nama.

Prije nešto više od godinu dana, 15.4.2019. godine, dočekali smo našu Ninu kojoj smo u dogovoru sa njenim roditeljima priredili doček iznenađenja ispred škole. Za sve nas ovaj dan je bio samo velika nagrada za sve ono prethodno što se izdešavalo i potvrda da se svaki trud isplati.

Ponosna razrednica – Draženka Perić