Školsko takmičenje iz projekta ,,Ja građanin”

U četvrtak 02. marta ove godine u prostorijama fizikalne sale naše škole održano je školsko takmičenje iz projekta „Ja građanin“ (CIVITAS).

Na takmičenju su učestvovali učenici četvrtog razreda koji su bili raspoređeni u tri ekipe.

Svaka ekipa imala je zadatak da istraži jednu temu i da je na adekvatan način (putem usmene i prezentacije na panou) prikaže prisutnim. Učenici odjeljenja IV1 istraživali su i predstavili temu pod nazivom „Posebna djeca su dio nas“, odjeljenje IV2 „Nedostatak linija školskog prevoza“ , a odjeljenje IV3 „Zastarjelost obrazovnog sistema gimnazije“.

Takmičenje je organizovano pod rukovodstvom profesorice Demokratije Gabrijele Gojković.

U okviru svojih izlaganja učenici su predstavili rješenja za neke od vrlo aktuelnih društvenih tema za koja su pokazali veliko interesovanje i inovativnost. Svaka ekipa je prije prezentacije projekta vršila istraživanje, i na taj način su učenici stekli dragocjene vještine koje su im potrebne za svakodnevni život. Svi su imali priliku da prikažu svoj projekat žiriju, koji je na kraju odlučio da pobjednik ovogodišnjeg školskog takmičenja bude ekipa odjeljenja IV2, koji su predstavili projekat „Nedostatak linija školskog prevoza“, u kojem su govorili o gorućem problemu nedostatka linija školskog prevoza za učenike-putnike iz okoline Doboja. Učenici su istakli da bi uvođenje dodatnih linija školskog prevoza pod nadležnost grada znatno doprinijelo rješavanju ovog problema.

Svim učesnicima čestitamo,a pobjedničkoj ekipi želimo sreću na daljim takmičenjima.